Πως να διευκολυνθούν οι Ηλικιωμένοι στις εργαστηριακές τους εξετάσεις

Αυτό που φαίνεται σαν απλή ιατρική εξέταση στον μέσο ενήλικα, μπορεί να είναι εξαιρετικά απαιτητικό σε ηλικιωμένους ασθενείς, των οποίων η υγεία είναι πιο ευάλωτη.

Παρακάτω περιγράφουμε μερικούς λόγους για τη λήψη ειδικών μέτρων
όταν εξετάζονται Ηλικιωμένοι ασθενείς.
  • Οι ηλικιωμένοι είναι πιθανότερο να έχουν προβλήματα όρασης, ακοής και αντίληψης που τους δυσκολεύουν να εφαρμόζουν οδηγίες ή να κατανοούν τι πρέπει να κάνουν για να συλλεγεί σωστά το δείγμα.
  • Οι ηλικιωμένοι έχουν περισσότερα προβλήματα ισορροπίας και κινητικότητας, παράγοντες που μπορεί να κάνουν τη λήψη κάποιων δειγμάτων δυσκολότερη ή πιο επικίνδυνη.
  • Ακόμη και μία εξέταση αίματος μπορεί να είναι πιο δύσκολη επειδή το δέρμα είναι λεπτότερο, ο υποδόριος ιστός είναι λιγότερο σταθερός και τα αγγεία πιο εύθραυστα με τάση να σχίζονται όταν τρυπιούνται.
  • Για άτομα με άνοια, ακόμη και μία σύντομη δειγματοληψία μπορεί να είναι τραυματική και να οδηγήσει σε καταστροφικές αντιδράσεις του ασθενούς.Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ελεγχθεί συστηματικά η ανάγκη εκτέλεσης εξετάσεων.
  • Πέρα από τις φυσικές και συναισθηματικές προκλήσεις, οικονομικά προβλήματα και λεπτομέρειες μπορεί να αποτρέψουν ηλικιωμένους από ιατρικές εξετάσεις, με σοβαρό αντίκτυπο στην θεραπευτική αγωγή και την  ποιότητα ζωής τους.